Re: Конфликтная ситуация с сотрудниками ГАИ, прошу вашей помощи!!!
Переписал по другому! Посмотрите может что то посоветуете!
В Ємільчинський районний суд
07700, смт Ємільчине, вул…..
Тел…..
Позивач:
ПІБ
Смт. Ємільчине. -------
моб. Тел:0633355631
Відповідач:
Дмитренко Віктор Григорович
інспектор ДПС Новограл-Волинської
Державної автомобільної інспекції
сержант міліції
СКАРГА
На постанову серія АІ № ……. по справі про адміністративне правопорушення від 27.03.2010 року
Постановою інспектора ДПС Новоград-Волинської Державної автомобільної інспекції Опанасюка ….. (надалі по тексту – інспектор) серія АІ № …… по справі про адміністративне правопорушення від 27.03.2010 року мене було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вважаю дану постанову необґрунтованою, недійсною, та такою, що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови не дотримано вимог статей 268, 245 та 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи.
При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законодавством України встановлену адміністративну відповідальність.
Таким чином вважаю постанову інспектора не законною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:
1. Протокол про адміністративне правопорушення складено неправильно та неточно. Окремі частини протоколу суперечать між собою та не відповідають дійсності.
Вважаю, що будь-який офіційний документ, якщо він складено без дотримання основних вимог до його змісту та форми, містить не точні чи неправдиві відомості можна вважати недійсним.
Приводжу основні докази недійсності протоколу про адміністративне правопорушення, складеного інспектором:
а) Статтею 256 КУпАП визначено форму й передбачено основні вимоги щодо змісту протоколу про адміністративне правопорушення.
- в складеному протоколі відсутні місце його складення;
- не вказано точно місце скоєння правопорушення, а саме вказана тільки вулиця Шевченка. Враховуючи, що довжина вулиці Шавченка більше чотирьох кілометрів, то неможливо точно встановити місце скоєння правопорушення.
б) Дані протоколу, в частинах суті правопорушення та нормативного акту, який передбачає відповідальність за дане правопорушення не співпадають, чим унеможливлюють встановити, яке ж саме правопорушення було скоєно, інспектор зупинив мене о 22.30 і знаходився на відстані не менше 150 метрів від перехрестя, за таких обставин не можливо точно вияснити було скоєно правопорушення чи ні.
А саме - згідно суті правопорушення, яке зазначене в протоколі, Дмитренко Віктор Григорович (тобто я) не пропустив автомобіль який рухався від мене з правої сторони.
Ще більше інспектор заплутує дані протоколу наводячи частини Правил Дорожнього Руху (далі ПДР), які за його думкою я порушив. Так маємо частину 130, яка є не обґрунтованою про що вказує експертиза на алкогольне сп’яніння.
в) Інспектором було зупинено на його думку свідків, які рухались на автомобілі в протилежному напрямку від нас і які підійшли до нас на прохання інспектора через проїзну частину з двома суцільними смугами, чим грубо порушили правила дорожнього руху указані в статі 127.
г) На моє прохання, надати мені протокол для ознайомлення в моєму транспортному засобі, а також на надання пояснення до протоколу в вигляді додатку інспектор відмовив чим грубо порушив мої права вказані в статті 268 закону України також інспектор відмовився пред’явити своє посвідчення и не пояснив мені мої права.
д) Інспектором було вилучено мій автомобіль без жодних законних на це підстав, і також потрібно враховувати те, що інспектор вніс до протоколу дані в яких вказано, що керування автомобілем буде передано особі яка знаходилась в моєму автомобілі і мала при собі посвідчення водія, інспектор примусив мене підписати протокол аргументуючи це тим, що якщо я підпишу то зможу забрати автомобіль, але після підпису протоколу автомобіль мені не було передано.
Виходячи з вищевказаного випливає, що інспектор не знає Правил дорожнього руху та Кодексу України про адміністративні правопорушення. В разі незнання ПДР інспектор не міг точно встановити чи було скоєно порушення ПДР, а в разі незнання КУпАП інспектор не міг точно встановити характер правопорушення, винність мене у вчиненні правопорушення.
2. Звертаю увагу суду на те, що мною не порушено ПДР.
Не порушено пункт 130 ПДР (про це свідчить експертиза) и не було створено аварійної ситуації. По суті пояснюю:
я Дмитренко Віктор Григорович рухався на своєму автомобілі CHEVROLET EPICA номер AM1300ВВ і зупинився на знак «СТОП» перед перехрестям, ніяких транспортних засобів в зоні видимості не було. Виїхавши на початок перехрестя я побачив транспортній засіб який знаходився по праву сторону від мене на не головній дорозі з двома знаками «СТОП» на відстані не менше 70метрів і зупинився на перший знак «СТОП» я завершив маневр не заважаючи автомобілю який повинен був почати рух і зупинитися на другому знаку «СТОП» і не створив жодних підстав для аварійної ситуації.
Правила дорожнього руху при цьому не були порушені з наступних причин:
- виїжджаючи на перехрестя згідно ПДР я повинен завершити маневр щоб не створювати аварійну ситуацію.
До відома інспектора були доведені пояснення, але вони були ним проігноровані. Протокол почали складати відразу не дочекавшись моїх пояснень. При моїх спробах надати пояснення в протоколі, інспектор відповіда, що вони спішать, і щоб я надавав пояснення в суді. Складаючи протокол про адміністративне правопорушення та винесення постанови по справі про адміністративне правопорушення інспектором було порушено статті 18, 245 та 280 КУпАП.
ПРОШУ:
1. Встановити відсутність компетенції інспектора ДПС Новоград-Волинської автомобільної інспекції Опанасюка … по складанню протоколу від 27.03.2010 року, так як інспектор не має достатніх знань правил дорожнього руху та Кодексу України про адміністративні правопорушення.
2. Скасувати повністю постанову серія АІ № …. по справі про адміністративне правопорушення від 27.03.2010 року так як:
- протокол про адміністративне правопорушення містить ряд суперечностей, недостовірні та необґрунтовані дані;
- у моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення (ПДР не порушені, а всі дії виконані виключно з крайньої необхідності)
- інспектор, можливо, не мав повноважень розглядати справу про адміністративну відповідальність
3. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення
Додатки:
- копія протоколу (серія та номер не відомі) – 2 примірника
- копія постанови серія АІ № … по справі про адміністративне правопорушення від 27.03.2010 року – 2 примірника
- копія експертизи на алкогольне сп’яніння.